Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Dulceata de visine este preferata mea. Si sprea rusinea mea am uitat sa postez aceasta reteta. Am facut dulceata acum 2 saptamani, dar am uitat de ea :). Dar vreau totusi sa va arat si voua ce mi-a iesit...
Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o achizitie buna. La visine a fost cel mai eficient (mai greu a fost la ciresele amare).
Dupa ce am curatat visinele le punem intr-o oala si adaugam zaharul. Lasam ~1 ora si mai amestecam din cand in cand.
Punem apoi oala pe foc (eu am folosit si de aceasta data o plita pe care am pus-o sub oala). Lasam sa fiarba la foc potrivit si avem grija sa adunam spuma formata deasupra. Trebuie amestecat destul de des, pentru a evita lipirea dulcetii de oala.
Lasam sa fiarba pana se leaga. Testam consistenta picurand cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Daca nu curge dupa ce s-a racit, inseamna ca dulceata noastra este gata.
Adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea 2-3 clocote. Stingem focul si lasam putin sa se racoreasca.
Punem dulceata calda in borcane spalate si sterilizate si apoi le punem capacul. Intorcem borcanele pe capac si le acoperim pana a doua zi.
A doua zi le putem depozita pentru iarna :).
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult